Svetsa samman företaget

En för alla, alla för en

Vem har flinkast klinga?

Prova på en aktivitet som ingen annan och få reda på vem av kollegorna eller vännerna som skulle överlevt på medeltiden. Vi lär er grunderna i den äkta historiska fäktkonsten.

Vårt upplägg för företag kommer ge er minnen för livet, och kanske en del träningsvärk och blåmärken att skryta med. Hos oss kan ni verkligen testa era kvalitéer.

Vi skräddarsyr gärna ett program för er och anpassar oss självklart efter gruppens behov och förutsättningar. All utrustning finns att låna. Eventuell alkohol får vänta till efter eventet.

”Tack för en fantastisk dag. Vilka härliga instruktörer! Vi fick verkligen känna på hur det är att fäktas ordentligt och hade superkul.”

Vårt upplägg

Vi anpassar gärna ert event utifrån era önskemål. Vanligtvis brukar vi ha ungefär följande upplägg:

Eventet är indelat i tre delar. Första delen är lite historia kring HEMA (Historical European Martial Art) som vår verksamhet kallas och om vad vid i Göteborgs Historiska Fäktskola (GHFS) sysslar med. Andra delen inleds med lite uppvärmning för att göra våra kroppar beredda för fysisk ansträngning. Därefter kommer ni att få lära er grunderna i hur man hanterar långsvärdet. Ni kommer att få lära er grundläggande fotarbete, garder, olika hugg samt några tekniker. Allt hämtat från historiska manualer och manuskript. Hela denna del är en föreberedelse för sista delen. Del tre. Här applicerar ni allt ni lärt er under del två. Ni möter nu varandra i sparring och får chansen att visa vem som fäktas illa och vem som inte behöver fly. Övningarna kommer att ske med stål eller hårdare nylonsvärd men sparringen sker med mjukare nylonsvärd samt med skydd (hjälm, handskar). Beroende på hur tuffa ni är mot varandra kan det dock ge blåa och röda märken, s.k. ”scars of honor”.

Tidsåtgång: Ca 2-2,5 timmar, plus omklädning.

Priser

Priset för ett standardupplägg är 450kr/person.

Vad ni behöver ha med er

Ni behöver vanliga träningskläder med skor för inomhusbruk samt vattenflaska.

Sabrering

Önskar ni låta chefen eller en speciell medarbetare sabrera en flaska champagne eller mousserande vin? Ta med en flaska så visar vi hur man gör och lånar ut en sabel för ändamålet. Observera, väljer ni en flaska mousserande vin MÅSTE den ha tjock botten. Fråga på Systembolaget, de vet. Det finns risk att flaskan exploderar om botten är för tunn med skaderisk som följd.

Parkering

Åker ni bil finns parkering alldeles i närheten för ca 16 kr timmen.

Purple Scouts ballongfäktning

Purple Scouts ballongfäktning