Tillsammans med vännerna

Svensexa & möhippa

En dag till att se tillbaka på

Prova på en aktivitet som ingen annan och få reda på vem av er som är bäst på att fäktas med svärd!

Ett giftermål är stort och då vill man ju så klart att svensexan och möhippan ska vara det med. Våra svensexor och möhippor är otroligt populära och kommer att ge er minnen för livet, och kanske en del träningsvärk och blåmärken att skryta med.

Vi skräddarsyr gärna ett program för er och anpassar oss självklart efter gruppens behov och förutsättningar. All utrustning finns att låna. Då vi fäktas med stålvapen finns risk för skador. Med alkohol i kroppen ökar risken. Vi önskar således att ni är så gott som nyktra under eventet.

”Min man var avundsjuk på att han inte fick vara med på min möhippa när han hörde vad vi gjort.”

Vårt upplägg

Vanligtvis brukar vi ha ungefär följande upplägg:

Eventet är indelat i tre delar. Första delen är lite historia kring HEMA (Historical European Martial Art) som vår verksamhet kallas och om vad vi i Göteborgs Historiska Fäktskola (GHFS) sysslar med. Andra delen inleds med lite uppvärmning för att göra våra kroppar beredda för fysisk ansträngning. Därefter kommer ni att få lära er grunderna i hur man hanterar långsvärdet. Ni kommer att få lära er grundläggande fotarbete, garder, olika hugg samt några tekniker. Allt hämtat från historiska manualer och manuskript. Hela denna del är en föreberedelse för sista delen. Tredje delen. Här applicerar ni allt ni lärt er under del två. Ni möter nu varandra i sparring och får chansen att visa vem som fäktas illa och vem som inte behöver fly. Övningarna kommer att ske med stål eller hårdare nylonsvärd men sparringen sker med mjukare nylonsvärd samt med skydd (hjälm, handskar). Beroende på hur tuffa ni är mot varandra kan det dock ge blåa och röda märken, s.k. ”scars of honour”.

Tidsåtgång: Ca 2-2,5 timmar, plus omklädning.

Priser

450 kr per person för de första 9 och 400 per person för alla efter det, med en minimiavgift på 2600kr.

Vad ni behöver ha med er

Ni behöver vanliga träningskläder med skor för inomhusbruk samt vattenflaska.

Sabrering

Önskar ni låta den blivande bruden eller brudgummen sabrera en flaska champagne eller mousserande vin? Ta med en flaska så visar vi hur man gör och lånar ut en sabel för ändamålet. Observera, väljer ni en flaska mousserande vin MÅSTE den ha tjock botten. Fråga på Systembolaget, de vet. Det finns risk att flaskan exploderar om botten är för tunn med skaderisk som följd.

Parkering

Åker ni bil finns parkering precis utanför för 16 kr timmen.

Bilder kommer snart