Vår barn & ungdomsträning

Det är många barns dröm att lära sig fäktas som en riddare, och fäktningen har varit en del av barns uppväxt i alla tider. Det har varit ett sätt att fostra och  aktivera i alla tider. I GHFS är det fortfarande så. Vi lär barnen faktiska tekniker från medeltiden, samtidigt som träningen i klubben bygger på modern pedagogik riktad mot barn. De som tagit fram och leder arbetet med vår barn- och ungdomsverksamhet är utbildade lärare, förskole- och fritidspedagoger, och programmet har tagits fram i samarbete med medlemmar som är idrottslärare och rektorer. Vi har också fortlöpande utbildningar i samarbete med Riksidrottsförbundet och Sisu idrottsutbildarna.

I GHFS tränar barnen efter sina egna förutsättningar och i god gemenskap. Och har väldigt kul!

Utrustning

Utrustningen vi använder i barngruppen är anpassad efter barnen. Till en början finns all utrustning att låna, och det enda barnet behöver ta med är vanliga träningskläder och skor för inomhusbruk.

Träningen i GHFS

Vår barn- och ungdomsträning fokuserar på lek och lust. Det är en allsidig träning som ger motion, bättre koordination, balans och styrka. Vi använder oss av begrepp från medeltidstyska och gör historiska referenser som barnen får lära sig successivt.  Vi tillhandahåller träningssvärd och fäkthjälmar som täcker ansiktet.

Anmäl ditt barn för en plats i gruppen

Vill man komma och testa ett par gånger så är man välkommen om inte grupperna är fulla. Ta med vanliga träningskläder, gymnastikskor och en flaska för vatten. För att anmäla sig till barn- och ungdomskursen behöver man först skicka ett mail till barnungdom@ghfs.se. Ange barnets namn i ämnesfältet. Barnets personnummer, adress och e-post och telefonnummer till förälder behöver vi också.

Det kan hända att vi ibland tar bilder under våra träningar för marknadsföring. Önskar ni att ert barn inte är med på dessa så meddela detta via mail till oss.

Tider & kontakter

För träningstider se vårt schema.

Kontakta Timothy Myers 0762131286 för frågor, eller ta en kik på kontakt för mer personer.